ترفندها ي تبياني
درباره وبلاگ
ترفند کامپیوتر و موبایل ،آموزش هک و امنیت
عناوین مطالب
آمار وبلاگ
تعداد بازديد ها : 210663
تعداد نوشته ها : 566
تعداد نظرات : 1
صفحه ها
پست الکترونيک
mail.gmail.com
آخرين پست ها
Raid و انــــــــــواع آن

RAID چیست؟

کوتاه شده عبارت Redundant Array of Inexpensive Disks میباشد و کار آن ایجاد یک واحد از مجموع چند هارد دیسک میباشد. در واقع با قرار دادن چند هارد دیسک در کنار هم و پیاده سازی RAID همه هارد دیسکهای ما به یک واحد تبدیل میشوند و سیستم همه آنها را فقط به عنوان یک منبع واحد میبیند که بسته به اینکه چه سطحی از RAID پیاده سازی شده باشد میتواند باعث افزایش کارایی و یا امنیت اطلاعات و یا تلفیقی از این دو شود.
پیاده سازی RAID همچون بسیاری دیگر از تکنولوژی ها هم بصورت سخت افزاری و هم نرم افزاری امکان پذیر است که مسلماً مدل سخت افزاری دارای سرعت و پایداری بیشتری است و مدل نرم افزاری فقط در شرایطی پیشنهاد میشود که با کمبود امکانات و بودجه مواجه هستیم و یا اینکه قرار است بر روی یک سیستم پشتیبان و نه مادر پیاده سازی شود. همیشه با این مساله مخالف بوده ام که سیستمی را که در آن از تکنولوژی RAID استفاده نشده است را یک سرویس دهنده بنامم و به همین دلیل همیشه سعی کردم مشتری را به پیاده سازی حداقل، که همانا پیاده سازی RAID به روش نرم افزاری است قانع کنم. خوشبختانه همزمان با گسترش فرهنگ ...

(0) نظر
درج کاراکترهای نیم فاصله ، LTR mark و RTL mark هنگام تایپ
درج کاراکترهای نیم فاصله، LTR mark و RTL mark هنگام تایپ کردن،بدون نصب هیچ نرم افزار اضافه‌ای بر روی سیستم شما چه ویندوز باشد چه لینوکس،امکان‌پذیر است:

کاراکتــــــــــــردر وینـــــــــــــــدوز در لینـــــــــــــوکس
نیم‌فاصله  ctrl + shift + 2shift + space
Left to Right Markctrl + shift + 3  Alt + (‎
Right to Left Markctrl + shift + 4Alt + )‎
کشیده (تطویل)shift + j shift + -‎

هشدار: پیش از امتحان کردن این کلید‌ها لازم به یادآوری است که صفحه کلید می‌بایست در حالت فارسی باشد. در حالت انگلیسی این کاراکترها درج نخواهند شد و در نتیجه تغییری مشاهده نخواهید کرد.

(0) نظر
Dr.Watson پزشک همیشه حاضر ویندوز XP
ممکن است شما نیز تا به حال نام Dr.Watson (دکتر واتسون) ویندوز XP را شنیده باشید. ابزاری که همیشه در پشت پرده ویندوز بوده است و بسیاری از کاربران از توانایی های این برنامه مفید بی خبرند. شما به وسیله این برنامه میتوانید به راحتی ریشه مشکلات بسیار جدی را که در سیستم ها اغلب باعث قفل کردن دستگاه و نظایر آن میشود را ردیابی کنید و سپس برای رفع مشکل اقدام کنید. با استفاده از این ابزار فوق العاده میتوانید بدون نیاز به نرم افزارهای آنتی ویروس و فایروال امنیت سیستم خود را تضمین کنید.هنگامی که شما برنامه Dr.Watson را اجرا کنید، این برنامه در پس زمینه قرار میگیرد و منتظر به وجود آمدن یک مشکل در سیستم شما میماند تا جزئیات آن را ثبت کند (آیکن این برنامه در نوار وظیفه قرار میگیرد). بسیاری از افراد فکر میکنند که به این برنامه در ویندوز XP نیاز پیدا نخواهند کرد چون این ویندوز نسبت به ویندوزهای قبلی خود بسیار پایدارتر و مستحکم تر است و خوب همه این موضوع را قبول دارند. اما ...

(0) نظر
بازیابی Bios از دست رفته به‌صورت نرم‌افزاری
اگر با سیستمی مواجه شدید که بایوس آن پریده باشد و بالا نیاید چه می‌کنید؟

بایوس خود را شناسائی کنید و ببنید از نوع AMI هست یا AWARD(بایوس Award به عنوان خسته ترین بایوس اتنخاب شده).در این مقاله راه حل‌هایی برای این دو بایوس ارائه می‌دهم:

اگر بایوس
AMI بود روش زیر را انجام دهید:
1- فایل بایوس خود را دانلود و نام فایل را به AMIBOOT.ROM تغییر دهید.
2-سیستم را روشن کنید فلاپی دیسک را داخل فلاپی درایو بگذارید مادربرد شما به صورت هوشمند بایوس را بعد 3-4 دقیقه خوانده و باز نویسی می‌کند
(در مادر بورد های قدیمی )اگر هیچ اتفاقی بعد از 3-4 دقیقه رخ نداد با فشردن 'CTRL' and 'HOME' حتمآ بایوس فراخوانی میشود.

اگر بایوس مادربرد
AWARD هستش راه زیر را دنبال کنید.
1- یک فلاپی دیسک Bootable بسازید
2-فایل بایوس خود را دانلود کنید
3-برنامه AWFLASH را دانلود کیند
4-درون ویندوز فایل بایوس و برنامه AWFLASH را داخل فلاپی Bootable کپی کنید
5-درون ویندوز به داخل فلاپی Bootable رفته و فایل AUTOEXEC.BAT را با برنامه Notepad بازکنید
6-دستورات زیر را به انتهای فایل اضافه کنید

برای مثال نام فایل بایوس را BIOS.BIN در نظر می گیریم

@ECHO OFF

awdflash BIOS.BIN/py/sn/f/cc/r

سیستم را روشن و فلاپی را درون آن بگذارید

نکته:

پس بعد از awdflash نام فایل را تایپ میکنیم.<<

اpy = program yes

sn = save no

f = flash

cc = clear cmos

r = reboot

(0) نظر
چگونگی پاک کردن اطلاعات حافظه‌ CMOS
رایانه‌های XT با توجه به تعداد محدود پارامترها، پیکربندی سیستم با استفاده از میکروسوئیچ امکان‌پذیر است اما در سیستم های AT به دلیل بالا بودن تعداد پارامترهای قابل برنامه‌ریزی توسط استفاده‌کننده، حضور یک منبع که هم به‌راحتی در دسترس باشد و هم جای کمی اشغال کند، ضروری به نظر می‌رسد؛ این منبع در رایانه‌های AT حافظه CMOS نامیده می‌شود.حافظه CMOS دارای 64 بایت و یا بیش‌تر ظرفیت بوده که توسط دو پورت H70 و H71 قابل دسترسی است و از آن برای نگهداری ساعت، تاریخ و پیکربندی سیستم استفاده می‌شود؛ هم‌چنین تعدادی از بیت‌های این حافظه برای چک کردن پیکربندی سیستم تحت عنوان CHECKSUM استفاده می‌شود.محتویات این حافظه در زمان خاموش بودن سیستم توسط یک باتری پشتیبان 3/6 ولتی نگه‌داری می‌شود؛ این باطری ممکن است در داخل و یا در خارج از مادربورد قرار داشته باشد. البته در بعضی از سیستم‌ها مجموعه باتری و حافظه به صورت یکپارچه ارائه شده که نمونه آن مارک DALLAS است.از نظر عملکرد و نحوه دستیابی هیچ تفاوتی بین انواع متفاوت CMOS وجود ندارد و همگی با استفاده از دو پورت یادشده قابل دسترسی و برنامه‌ریزی هستند.
تغییر در محتویات CMOS به گفته مسلم عزتی - کارشناس - به‌طور معمول از طریق برنامه SETUP امکان‌پذیر است اما در صورتی که در ست‌آپ سیستم رمز تعریف شده باشد و رمز مربوطه را هم در اختیار نداشته باشید،در این صورت امکان ورود به برنامه ست‌آپ و تغییر در پیکربندی سیستم (اطلاعات CMOS)امکان‌پذیر نخواهد بود.در این موارد راهی جز پاک کردن محتویات CMOS نداریم. در این مواقع دو احتمال وجود دارد: برای وارد شدن به سیستم رمز تعریف شده باشد و برای وارد شدن به ست‌آپ رمز تعریف شده باشد.
در حالت اول با توجه به بوت نشدن کامپیوتر کاری از نرم‌افزارها ساخته نیست و باید به پاک کردن محتویات CMOS به صورت سخت‌افزاری اقدام کرد. این کار معمولا با برداشتن باتری پشتیبان ست‌آپ برای چند دقیقه، یا اتصال کوتاه برروی جامپر مربوطه (J8) و یا تعویض تراشه CMOS امکان‌پذیر است. البته این روش‌ها در صورتی کارآمد خواهد بود که شما مجاز به باز کردن کیس رایانه باشید که البته در اکثر مواقع این امکان وجود ندارد.در صورتی که اعمال فوق درست صورت نگیرد، احتمال سوختن و خراب شدن CMOS وجود دارد، بنابراین تا حد امکان باید از کاربرد این روش اجتناب شود، مگر در مواقعی که ضرورت ایجاب کند.
در حالت دوم با توجه به بوت شدن رایانه نیازی به اقدامات فوق نبوده و می‌توان با استفاده از نرم‌افزارهای مناسب به پاک کردن و یا ذخیره اطلاعات CMOS اقدام کنیم. از آنجا که همیشه نرم‌افزار مناسب وجود ندارد و یا در دسترس نیست، باید قادر باشیم تا با استفاده از امکانات موجود برروی رایانه این کار را انجام دهیم.
با استفاده از برنامه DEBUG.EXE که همراه فایل‌های سیستم عامل DOS و ویندوز وجود دارد، می‌توان با خواندن و یا نوشتن در پورت‌های H70 و H71 تغییرات لازم را در محتویات CMOS اعمال کرد.دو پورت فوق پورت H70 بعنوان گذرگاه آدرس (ADDRESS BUS) و پورت H71 بعنوان گذرگاه داده بکار می‌رود. الگوریتم کلی کار به این صورت است که CMOS را به‌ عنوان یک آرایه یک بعدی در نظر می‌گیریم که دارای 256 خانه است.برای دسترسی به هر خانه باید ابتدا اندیس (آدرس) خانه را در پورت H70 بنویسیم و بعد از دسترسی به خانه مورد نظر می‌توان داده دلخواه را درآن نوشت و یا از آن خواند. دسترسی به داده‌ها نیز فقط از طریق پورت H71 امکان‌پذیر است.
آخرین نکته اینکه عمل نوشتن و یا خواندن از پورت‌ها به کمک ثبات AL و توسط دستورهای IN و OUT مربوط به زبان اسمبلی امکان‌پذیر است.

(0) نظر
معرفی انواع استاندارد SATA برای دسترسی به هارد کامپیوتر
AHCI و COMPATIBLE

این دو مدل ، استانداردهای SATA برای دسترسی به هارد سیستم شما هستند . Compatible ، استاندارد اول SATA و AHCIاستاندارد جدیدتر با پشتیبانی از قابلیت های بیشتر است .از آنجایی که ویندوز برای هر یک از این استانداردها دارای درایور مجزا هست ، بنابراین با تعویض آنها ویندوز بوت نخواهد شد .
AHCI از استانداردهای جدید SATA مانند HotPlug و NCQ پشتیبانی می کند و به جهت پشتیبانی از NCQ ، از سرعت بالاتری برخوردار است .در ویندوزهای قدیمی نیز برای نصب در حالت AHCI ، باید درایور کنترلر SATA را روی فلاپی کپی کرده و هنگام نصب از طریق دکمه F6 آن را به ویندوز در حال نصب معرفی نمایید .
تکنولوژی AHCI که مخفف Advanced Host Controller Interface هستش یه برنامه رابط کنترلر SATA است و اگه شما در Setup یا برنامه بایوس گزینه "SATA AHCI mode" را به AHCI تغییر بدید این قابلیت فعال میشه و بنابراین لازمه که درایور SATA II Raid رو توی ویندوز 2000 یا XP نصب کنید. البته اگر ویندوز Vista یا Seven نصب میکنید دیگه نیازی به درایور نداره و این دو سیستم عامل بصورت خودکار درایور اون رو نصب میکنن.این مکانیسم سخت افزاری قابلیتهایی رو به پورت SATA اضافه میکنه مثل سرعت بیشتر تبادل اطلاعات و دسترسی مستقیم برنامه ها به هارد دیسک و همچنین مهم ترین قابلیتش امکان اتصال و جدا کردن مستقیم هارد ساتا (در هنگام روشن بودن سیستم و درست همانند پورتهای USB) رو فراهم میکنه.کاربرد دیگه این تکنولوژِی اینه که باعث میشه توسط سیستم عامل های فوق نیاز به دیسکت درایور ساتا جهت نصب ویندوز نداشته باشید. یعنی شما در صورتی که هارد ساتا دارید جهت نصب ویندوز نیاز به دیسکت ساتا ندارید.حالا می رسیم به اینجا که اگه بخوای ویندوز XP نصب کنی اولاً به هیچ وجه از ویندوزهای دستکاری شده که Theme های مسخره بصورت دیفالت براش نصب میکنن و ویندوزهای غیر Official که چند تا سرویس پک رو یکی میکنن (علی الخصوص ویندوزهای کمپانیهای ایرانی مثل Parand و MRT و...) رو نصب نکن که مطمئناً به هیچ وجه درایور لازم رو نصب نمیکنه بعلاوه 100 تا مشکل هم برات ایجاد میکنه. احتمال داره SP3 کامل رو پیدا کنی مایکروسافت فکری برای رفع این معضل کرده باشه. ولی اگر ویندوز Seven یا Vista (که باز هم به نظر اکثر صاحبنظران و کارشناسها ویندوز ویستا خیلی ضعف داره و در حقیقت ویندوز 7 نسخه اصلاح شده ویستا هستش) نصب کردی که خیالت راحت خودش درایورش رو نصب میکنه.

(0) نظر
ساخت پوشه بدون نام و مخفی
ساخت پوشه بدون نام و مخفی !

خیلی ها دوست دارند پوشه هایی که در رایانه دارند به دلیل خصوصی بودن مخفی کنید ولی الان هر کسی دیگه از هیدن رایانه خبر دارد و این مساله کمی سخت شده ولی با این ترفند می توانید پوشه های خود را مخفی کنید بدون اینکه کسی متوجه شود

برای ساختن یک پوشه بدون نام :

1- مطمئن باشید که Num lock روشن باشد

2- بر روی آیکون مورد نظر کلیک کنید

3- سپس راست کلیک و Rename را انتخاب کنید

4- نام قبلی آیکون را پاک کنید

5- کلید Alt را بگیرید و تایپ کنید : 0160

6- سپس enter را بزنید ؛ شما یک پوشه بدون نام دارید


بر روی پوشه راست کنید Propertise را انتخاب کنید و از سربرگ باز شده  Customizeرا انتخاب کنید و بعد روی Change Icon  کلیک کنید و یک آیکون سفید را انتخاب کنید بعد  از این کار  خواهید دید شما یک پوشه مخفی و بدون نام دارید این پوشه هیچ فرقی با پوشه های دیگری ندارد و هر عملی را در آن می توانید انجام دهید.

(0) نظر
X